Moeder Jeroen van Merwijk maakt boek met nieuwe illustraties zoon

Riet van Merwijk, de moeder van overleden cabaretier Jeroen van Merwijk, debuteert op haar negentigste met haar eerste boek. In Vakantiekado vertelt een oma haar kleinzoon over een onvergetelijke vakantie in Frankrijk die zij lang geleden met haar man heeft gemaakt. Het boek, dat vanaf dinsdag te bestellen is, is geïllustreerd door Jeroen.

Dat heeft uitgeverij Tam Tam dinsdag bekendgemaakt. De meer dan twintig illustraties die Jeroen van Merwijk maakte voor het boek werden nog nooit eerder gepubliceerd. Ook cabaretier Diederik van Vleuten heeft een bijdrage aan het boek geleverd.

Jeroen overleed in maart 2021 op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. De cabaretier maakte meer dan dertig jaar theaterprogramma's, liedjes en conferences. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. Voor zijn lied 'Dat vinden jongens leuk' ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs.

Naast zijn theaterwerk was Van Merwijk bovenal beeldend kunstenaar. Onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Malfet exposeerde hij in binnen- en buitenland.