Mona Keijzer ‘hoopvol’ over nieuwe reeks Fieldlab-resultaten

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) noemt de resultaten van eerdere Fieldlabs "hoopvol". Het is volgens haar "cruciaal" te onderzoeken of de maatregelen ook werken bij hogere bezoekersaantallen. "Dit lijkt een groot feest, maar het onderzoek is bloedserieus", stelde zij dinsdagavond.

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) zegt dat met de nieuwe reeks experimenten "stap voor stap" weer meer perspectief wordt geboden. Het project Fieldlabs wordt verder uitgerold. De organisatie maakte dinsdagavond een groot aantal nieuwe evenementen bekend die binnenkort kunnen worden bezocht.

Het gaat onder meer om een concert van Racoon in Breda en een Oranjefeest van Radio 538. Maar ook vindt er op 8 mei een Mud Masters-event plaats op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer, waar 9000 mensen aan mee kunnen doen.

Ook geeft het Haagse Residentie Orkest op 14 mei een concert in het Zuiderstrandtheater in Den Haag voor duizend man. Twee dagen later organiseert de stichting Enschede Marathon een hardloopwedstrijd met 5000 recreanten die 10 kilometer lopen op een afgeschermd terrein.

Voorafgaand aan de nieuwe proefevenementen moeten alle bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen een sneltest ondergaan. De test mag maximaal 24 uur voor het einde van het event gedaan zijn. Vijf dagen na het evenement volgt een tweede sneltest.