Monique des Bouvrie sloeg rouwperiode over na overlijden Jan

Monique des Bouvrie is na de dood van haar man Jan gewoon doorgegaan met haar leven. Ze heeft naar eigen zeggen "geen moment van rouw" genomen.

"Wat is dat precies? En hoe doe je dat? Ik denk dat dit door iedereen anders wordt ingevuld", vertelt Monique in De Telegraaf. "Ik deed het door simpelweg door te gaan met waarmee ik bezig was. Allerlei ontwerpen met onze designstudio voortzetten, zoals laatst nog een ontzettend gaaf project in Zuid-Frankrijk. In mijn ogen schiet je niets op met dagenlang onder het dekbed liggen."

Volgens Monique wordt er wel "op gezette tijden" bewust stilgestaan bij het verlies van Jan, die vorig jaar oktober op 78-jarige leeftijd overleed. "Zo bezoeken we regelmatig zijn graf en op zijn verjaardag, zonder Jan zelf erbij, zullen we samen zijn in ons huis in Saint-Tropez, waar we al vele verjaardagen hebben gevierd."

"Ik ben blij dat hij niet plotseling weg was en we heel intensief afscheid van elkaar hebben kunnen nemen", gaat Monique verder. "Het niet meer eventjes met hem kunnen praten, mijn klankbord… dat mis ik nu het meest. Ik heb mezelf aangeleerd vooral in gedachten en met het hart een gesprek met hem te voeren. In die zin overleggen en discussiëren we nog dagelijks."