Monuta: 6000 mensen brachten laatste groet aan Peter R. de Vries

Ongeveer 6000 mensen hebben woensdag tot 20.00 uur in Koninklijk Theater Carré een laatste groet gebracht aan de overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries, meldt uitvaartbedrijf Monuta.

Het plan was om het publiek woensdag tot 20.00 uur afscheid te laten nemen, maar op dat tijdstip stond er nog een rij wachtenden. Monuta laat weten dat daarom was besloten om vanaf 20.45 uur "de rij op een zachte manier te sluiten", zodat iedereen in de rij op "een waardige manier" afscheid kon nemen.

De gehele dag was er een stroom van bezoekers. De eerste belangstellenden verzamelden zich buiten al om 07.00 uur terwijl publiek pas om 11.00 uur binnen welkom was. De gemeente Amsterdam meldde op Twitter dat mensen rekening moesten houden met een flinke wachttijd. "Houd het afscheid zo kort mogelijk. Zo krijgt iedereen de kans een laatste eer te bewijzen", was de boodschap. Omstreeks 18.30 uur was er volgens de gemeente een wachttijd van ongeveer anderhalf uur. De langste wachttijd om naar binnen te kunnen was 3 uur, aldus een beveiliger.

Respectvol

Monuta stelt dat de dag rustig en respectvol is verlopen. Er zijn geen incidenten geweest.

De Vries overleed vorige week aan de gevolgen van de schietpartij ruim een week eerder in Amsterdam. Woensdag kon publiek een laatste groet brengen aan de misdaadverslaggever, donderdag nemen familie, vrienden en collega's met een besloten dienst in Koninklijk Theater Carré afscheid van De Vries.