Morrissey cancelt shows om politie

ROME - Zanger Morrissey heeft volgens eigen zeggen zeven concerten afgezegd die hij in september in Italië zou geven. De ex-frontman van The Smiths besloot daartoe na een ruzie met een politieagent in Rome. Daarbij zou de agent hem met een wapen hebben bedreigd.

Op Facebook maakte zijn neef, fotograaf Sam Esty Rayner, melding van het incident van afgelopen dinsdag. Tegenover de website van het blad Rolling Stone bevestigde hij wat er gebeurde. Een agent had de auto waarin Morrissey zat staande gehouden. Volgens de krant La Repubblica omdat de wagen met zeer hoge snelheid door de stad reed.

Rayner voert in zijn Facebookpost enkele quotes van Morrissey op. Die spreekt van een tegen hem gerichte moedwillige terreurdaad. “De agent trok zijn wapen en schreeuwde tegen mij. Enkele mensen kwamen me te hulp.” Daarna zou er gesteggeld zijn over identiteitspapieren die Morrissey niet kon tonen. De politie liet de zanger en de fotograaf gaan toen de identiteit van Morrissey op internet was vastgesteld. Overigens ontkent de politie dat de Brit onheus is bejegend.

Morrissey denkt daar heel anders over en zal dus niet optreden in Italië. "Met dergelijke loslopende psychopaten is het niet veilig voor mij in Italië", zou de zanger hebben gezegd.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *