Mourinho belooft passie bij Tottenham Hotspur

LONDEN (ANP) - José Mourinho is amper een dag na het ontslag van coach Mauricio Pochettino vol overgave aan de slag gegaan bij Tottenham Hotspur. "We weten waar we nu staan en we weten ook dat we daar niet thuishoren", zei de Portugese trainer over huidige veertiende plek van de Londense ploeg. "Ik wil iedereen die van de club houdt, gelukkig maken. Wat ik kan beloven? Passie. Voor mijn job, maar ook voor mijn club."

Mourinho (56) kijkt uit naar de wedstrijden in het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium. "Als je dit een mooi stadion noemt, dan ben je te bescheiden. Je moet zeggen dat dit het beste stadion ter wereld is. Dat is de realiteit. Ook het trainingscomplex kan je niet vergelijken met de rest in het Europese voetbal en ik ben bij heel wat goede clubs geweest. Dat kan je alleen maar vergelijken met enkele clubs uit het American football. Het zijn schitterende accommodaties om in te werken."

Mourinho tekende een lucratief contract tot het einde van het seizoen 2022-2023. Hij zat zonder club sinds zijn ontslag bij Manchester United in december 2018.