Mourinho weg bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Aan het dienstverband van José Mourinho bij Manchester United is een einde gekomen. De Engelse club maakte dinsdag het vertrek van de Portugese trainer bekend. Mourinho is vermoedelijk ontslagen, naar aanleiding van de teleurstellende resultaten van de Engelse recordkampioen.

De clubleiding gaat op korte termijn een interim-manager aanstellen die het seizoen afmaakt. Daarna begint de zoektocht naar een trainer voor de komende jaren. De Fransman Zinedine Zidane, die afgelopen zomer vertrok bij Real Madrid nadat hij met de Spanjaarden voor de derde keer op rij de Champions League had gewonnen, wordt vaak genoemd.

ManUnited verloor zondag met 3-1 bij Liverpool, waardoor de achterstand op de koploper van de Premier League opliep tot liefst negentien punten. Mourinho (55) werkte sinds 2016 op Old Trafford, waar hij Louis van Gaal opvolgde als manager.

Kritiek

De Portugees pakte in zijn eerste seizoen met ManUnited drie prijzen: het Community Shield, de League Cup en de eindzege in de Europa League. In de finale van het Europese bekertoernooi won zijn ploeg met 2-0 van Ajax. Vorig seizoen grepen de 'Mancunians' naast alle prijzen. De ploeg van Mourinho eindigde in de Premier League als tweede, op gepaste afstand van stadgenoot Manchester City.

Dit seizoen verloor United vijf van de zeventien competitieduels. De twintigvoudig landskampioen staat niet alleen een straatlengte achter op Liverpool, maar ook een plek in de top vier en daarmee een ticket voor de Champions League is momenteel ver buiten bereik. De 'Red Devils' hebben elf punten minder dan Chelsea, dat de vierde plek inneemt. Mourinho kreeg ook veel kritiek op het slechte, vaak saaie spel van zijn elftal en zijn gedrag langs de lijn.

0 Reacties Doe mee met de discussie →