MTV Movie & TV Show Awards dit jaar in nieuw jasje

De 29e editie van de MTV Movie & TV Show Awards wordt zondag en maandag in een nieuw jasje gestoken. Het is de eerste keer dat de awardshow twee dagen in beslag neemt, waarbij maandagavond geheel in het teken staat van reality-tv.

Zondagavond worden de prijzen, in de vorm van gouden popcornbekers, overhandigd voor films en tv-series. De presentatie van de awardshow is in handen van Leslie Jones, bekend van Saturday Night Live. De grootste kanshebbers van de avond zijn tv-shows WandaVision met vijf nominaties en Emily in Paris met vier nominaties. De meest recente Borat-film, Borat Subsequent Moviefilm, sleepte drie nominaties in de wacht.

Op maandagavond zijn onder andere Ariane Grande met haar documentaire Ariana Grande: Excuse me, I Love You, en Billie Eilish’s documentaire Billie Eilish: The World’s a Little Blurry genomineerd in de categorie beste muziekdocumentaire. Tijdens de avond, geheel gericht op reality-tv, worden onder meer gouden popcornbekers uitgereikt voor beste reality-cast, beste talkshow en beste host. Comédienne Nikki Glaser verzorgt de presentatie.

Speciale awards

Ook worden er dit jaar speciale awards uitgereikt. Zo wordt Sacha Baron Cohen geëerd met een Comedic Genius Award en gaat Scarlett Johansson naar huis met een MTV Generation Award. De prijs wordt jaarlijks overhandigd aan acteurs met een indrukwekkende loopbaan. Eerder wonnen onder anderen Sandra Bullock, Jim Carrey, Johnny Depp en Reese Witherspoon de award.

Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat de MTV Movie & TV Show Awards plaatsvindt. Door de crisis moesten fans van de awardshow vorig jaar genoegen nemen met een Greatest of All Time-editie, waarin herinneringen van voorgaande edities getoond werden. Dit jaar zijn er verschillende sterren aanwezig om awards in ontvangst te nemen. Ook is er op beide dagen een kleine rode loper uitgelegd op de locatie van de awardshow.