MTV Unplugged-vest Kurt Cobain wordt geveild

Het groene vest dat Kurt Cobain droeg tijdens de opnames van MTV Unplugged in 1993 gaat onder de hamer. Verwacht wordt dat het iconische kledingstuk zo'n 180.000 euro gaat opbrengen. Dit meldt People.

De trui, die naar het schijnt nog nooit gewassen is, werd in 2015 al eens voor ruim 120.000 euro geveild. Het stuk wordt op 25 en 26 oktober tijdens het Icons & Idols: Rock 'n Roll evenement van Julien's Auctions aangeboden in het Hard Rock Cafe in New York. Er kan zowel live als online geboden worden op Cobain's vest.

"Rock 'n roll-memorabilia is allang niet meer alleen iets voor hardcore fans. Het is een investeringsobject geworden. De persoon die dit vest in 2015 kocht deed dat puur als investering, daarom noem ik deze trend de nieuwe kunst. Mensen spenderen steeds meer aan popcultuur en voegen graag mooie objecten aan hun portfolio toe," aldus Darren Julien van Julien's Auctions.

Overigens noemt Julien het niet wassen van het stuk 'zeer belangrijk'. "De vlekken zitten er nog steeds in en er zit zelfs een sigaretten brandgaatje in."