Murder Ballad keert terug met onder anderen Bettina Holwerda

De musical Murder Ballad komt weer terug in de Nederlandse theaters, meldt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties maandag bij RTL Boulevard. De musical is vanaf april volgend jaar opnieuw te zien, met dit keer een cast die bestaat uit onder anderen Bettina Holwerda, Renée van Wegberg, John Vooijs, Joey Schalker en Cystine Carreon.

"Zowel tijdens de korte terugkeer in juni 2021 als bij de aankondiging van de Vlaamse versie afgelopen oktober merkten wij bij het Nederlandse publiek dat de vraag bleef komen en men hoopte op een nieuwe tournee door Nederland", vertelt Sturkenboom. "Ik vind het dan ook te gek om de tournee van 2023 in Nederland aan te mogen kondigden met een vrijwel nieuwe cast. Met deze andere generatie cast gaan we het wiel opnieuw uitvinden. Tijdens diverse werksessies werden wij al omvergeblazen door al het vocale geweld waarover deze cast beschikt."

De musical gaat over een ambitieuze twintiger genaamd Sara (Holwerda/Van Wegberg), die "de kalmere" Michael (Schalker) ontmoet, met wie zij een gezin sticht. Maar na een tijdje ontmoet ze "een oude vlam" en begint ze te twijfelen of ze de juiste keuzes heeft gemaakt. De musical was eerder tijdens de coronapandemie, met beperkte stoelcapaciteit te zien, toen met onder anderen Buddy Vedder en Vajèn van den Bosch.

De première staat gepland op 24 april volgend jaar in De Goude Schouwburg in Gouda. De musical is tot en met 17 juni 2023 in het land te zien, waarna de musical tot en met september te zien is met een Vlaamse cast in België.