Musical Aladdin vanaf september 2021 in Circustheater te zien

De succesvolle Disney-musical Aladdin is vanaf half september in het AFAS Circustheater in Scheveningen te zien. De presentatie van de cast vindt begin mei plaats. Producent Stage Entertainment heeft vrijdag een bericht hierover van Omroep West bevestigd.

De voorstelling wordt in het Circustheater de opvolger van Anastasia, die tot corona uitbrak te zien was. Vanaf juni staat eerst nog een tijdje de nieuwe productie van The Sound of Music gepland voordat deze door het hele land gaat touren.

In eerste instantie zou Aladdin al in het najaar van 2020 te zien zijn, maar dit plan moest worden aangepast door de coronalockdown van de theaters. Stage gaat ervan uit dat in het najaar het theater weer op gewone sterkte kan worden gebruikt, laat een woordvoerder weten. Dit houdt - onder voorbehoud - een normaal aantal bezoekers en voorstellingen in.

Andere landen

Aladdin is gebaseerd op de succesvolle Disney-animatie uit 1992 over een straatjongen die in het bezit komt van een toverlamp met een geest die hem drie wensen geeft. De film was een groot succes en geldt als een van de grote Disney-klassiekers, vooral dankzij de stem van Robin Williams als geest. Er werd ook een live action-versie gemaakt, met Will Smith en Marwan Kenzari in de hoofdrollen.

De musical Aladdin ging in 2014 in première op Broadway en was behalve in de VS ook in Japan, Duitsland, Australië, Singapore en Londen te zien. Wereldwijd werd de musical Aladdin inmiddels door meer dan 11 miljoen mensen gezien.