Musical over Rob de Nijs in 2025 naar de theaters

Er komt een musical over het leven van Rob de Nijs. De voorstelling wordt op dit moment ontwikkeld door producent Medialane in samenwerking met Rob en zijn vrouw Jet de Nijs. De show moet in 2025 in de theaters te zien zijn.

"Wij zijn ongelofelijk trots en blij dat MediaLane Theater deze musical gaat produceren met een team onder leiding van Joop van den Ende, schrijver Dick van den Heuvel en Maurice Wijnen", zegt Jet de Nijs in een reactie. "Hun kwaliteitsreputatie past zo bij wat Rob zijn hele muzikale leven nagestreefd heeft. Wij kijken er enorm naar uit, zowel voor Rob zijn fans als voor de musicalliefhebber."

Joop van den Ende is als creative producer bij de voorstelling betrokken. "Twee jaar geleden begonnen onze gesprekken met Rob over een project rondom zijn repertoire. We hebben meerdere ideeën uitgewerkt en vinden het een eer een musical te mogen maken over iemand die muzikaal zoveel heeft betekend. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking", aldus Van den Ende.

De musical gaat over een zanger die naar woorden zoekt en een schrijfster die op zoek is naar iemand om haar liedjes te zingen. Ze komen elkaar tegen in een studio en daar ontstaat een romance.

De Nijs, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, nam vorig jaar na een carrière van zestig jaar als artiest afscheid van zijn publiek. De musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek. De Nijs werd bekend met nummers als Malle Balle, Zachtjes tikt de regen, Foto van vroeger en Banger Hart.