Musicalster Nandi van Beurden werkte in noodopvang tijdens corona

Musicalster Nandi van Beurden stond tijdens de coronacrisis voor de klas in de noodopvang. Als ‘invaljuf’ gaf ze les op drie scholen, waar ze een hoop leerde voor haar vertolking van gouvernante Maria in de musical The Sound of Music. "Het was ontzettend leuk", vertelt ze aan het ANP.

Van Beurden zag via vrienden die in het onderwijs werkten dat er nood aan de man was, vooral toen veel docenten zelf corona kregen. Daarom plaatste de winnares van het AVROTROS-programma Op zoek naar Maria een oproepje online. Verschillende scholen reageerden en zeiden haar hulp te kunnen gebruiken.

Haar tijd als ‘invaljuf’ kwam goed van pas in haar voorbereiding voor de rol van Maria. In de musical staat ze elke avond met zes kinderen op het podium. In totaal spelen afwisselend van elkaar 54 kinderen mee. "Vanaf de eerste dag heb ik mijn best gedaan de namen van alle kinderen waarmee ik speel te leren. Ik wilde een band met hen opbouwen. De musical straalt zoveel liefde uit, dat moet waarachtig zijn."

Rollercoaster

In april verzekerde Van Beurden zichzelf van de rol van gouvernante Maria door het AVROTROS-programma Op zoek naar Maria te winnen. "Het programma heeft een paar jaar van mijn leven gekost", zegt Van Beurden lachend. "Het was een gigantische rollercoaster. Ik ben zo blij dat ik op livetelevisie zoveel kanten van mezelf heb mogen laten zien. Dat was enorm spannend."

De klassieker gaat op 9 juli in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Daarna trekt The Sound of Music door het land langs onder meer Amsterdam, Maastricht, Groningen en Rotterdam. De musical speelt tot en met 13 februari 2022.