Musicalsterren voor eerste keer met amateurs op podium

Verschillende musicalartiesten gaan samenwerken met amateurs om sterk te staan tegen de coronacrisis. Tijdens het onlinemusicalconcert Dutch Musical Night, De Avond van de Nederlandse Musical, staan musicalsterren zoals Renée van Wegberg en Esmée Dekker met acteurs uit amateurverenigingen op het podium.

De show staat in het teken van bekende musicalnummers uit bijvoorbeeld Fame, 3 Musketiers, The Sound of Music en The Wiz. Ook zal er een voorproefje worden gegeven van de nieuwe productie Stayin’ Alive Disco Fever. De professionals en amateurs zullen vanuit de Stadsgehoorzaal in Kampen live begeleid worden door het Grand Circle Orchestra. Het is de eerste keer dat musicalsterren en amateurs de handen ineen slaan.

Door de coronacrisis werden afgelopen seizoen alle musicalproducties geannuleerd, ook van amateurverenigingen. Initiatiefnemer Bas Rodenburg wil het publiek graag een positieve afsluiting geven van het moeilijke jaar. "Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mensen bereid zijn in deze tijden wat voor elkaar te doen, dat ik samen met andere professionals uit dit vak dit evenement tot een succes kan maken."

De show vindt plaats op zaterdag 19 december.