Muziekwereld juicht keuze S10 naar Songfestival toe

De muziekwereld en andere kenners hebben dinsdag voornamelijk positief gereageerd op de keuze van AVROTROS om komend jaar de Nederlandse hiphopartiest S10 naar het Eurovisie Songfestival af te vaardigen. De keuze wordt ook als verrassend gezien, blijkt uit reacties op sociale media.

"Wat een verrassende, gedurfde, maar vooral geweldige keuze voor het Songfestival", schrijft muziekjournalist Stefan Raatgever op Twitter. "Vooruitstrevend en talentvol, dat is een mooi visitekaartje. Voor het eerst hiphop namens Nederland. Of bedenkt S10 wat anders?" Ook RTL Boulevard-presentator Luuk Ikink is enthousiast. "S10 dus! Leuke keus! Adem Je In is een van de mooiste liedjes van dit jaar - dus cool dit", schrijft hij. 3FM-dj Frank van der Lende is ook blij. "Vet, S10 naar Songfestival #3fmtalent", schrijft bij met een verwijzing naar het feit dat de zangeres eerder als aanstormend talent was aangemerkt door zijn station. "Dit vind ik nou echt cool: S10 naar het Eurovisie Songfestival namens Nederland", zegt muziekjournalist Menno Pot.

Ook op de Instagrampagina van S10 zelf regent het dinsdag enthousiaste reacties. "Trots op je meisje", zegt collega zangeres Bente. Ook Roxeanne Hazes is gelukkig met de keuze. "Jaaaaa, wat een top idee", reageert ze onder de post waarin S10 haar deelname bekendmaakt. "S10 the Queen!", schrijft 3FM-dj Wijnand Speelman. Collega's als Ali B en Ronnie Flex reageren met vlam-emoji's.

Stien den Hollander, zoals S10 echt heet, vertegenwoordigt Nederland in mei 2022 op het Eurovisie Songfestival in Turijn. Met welk liedje dat zal zijn wordt op een later moment bekend gemaakt.