Muzikale Kieswijzer Qmusic laat luisteraars matchen met politici

In de aanloop naar de verkiezingen over twee weken lanceert Qmusic woensdag de zogenoemde Muzikale Kieswijzer, waarmee luisteraars kunnen checken met welke politicus zij het op muzikaal gebied het meest eens zijn. Onder anderen Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) werkten hieraan mee.

Iedereen die de Muzikale Kieswijzer invult ziet meteen met welke politicus hij of zij het beste matcht als het gaat om hun muzieksmaak. Ook komen kiezers meer te weten over de rol van muziek in het leven van de politici. Zo zingt Mark Rutte onder de douche vrolijk mee met Happy van Pharrell Williams en gaat Jesse Klaver op de dansvloer helemaal los op Meat Loaf.

Daarnaast geeft de Kieswijzer aan hoe hoog de luisteraar scoort op de zogenoemde Links, Rechts-schaal van Snollebollekes en komen ook serieuze standpunten over bijvoorbeeld het drugsbeleid en groene energie aan bod. Wat overigens opvalt is dat de meeste politici het nummer Rainbow In The Sky van DJ Paul Elstak als favoriete foute nummer kiezen.