Na 25 jaar South Park lijkt einde nog niet in zicht

Al 25 jaar maken Trey Parker and Matt Stone de populaire serie South Park, maar een einde lijkt nog niet in zicht. "Als ik een ding heb geleerd in die 25 jaar, is dat ik die vraag niet moet beantwoorden", zegt Parker tegen People. "We leven met de dag en kijken per show. Dat is hoe het altijd heeft gewerkt."

De tekenserie South Park volgt het leven van de vriendjes Eric Cartman, Stan Marsh, Kyle Broflovski en Kenny McCormick. In de serie, waarin behoorlijk grove humor voorkomt, worden maatschappelijke problemen aangekaart. "Ik zei altijd dat ik echt geen South Park meer zou maken als ik 40 ben. Dat zou stom zijn", zegt de inmiddels 52-jarige Parker.

Ondanks de grove humor en onderwerpen die soms tot veel discussie leidden, zouden de twee geen enkele aflevering over willen doen. "Dan maken we liever een aflevering over dat gevoel van spijt. En dat hebben we ook wel gedaan", zegt Stone. "We maken nu afleveringen die we 20 jaar geleden nooit hadden gemaakt. Het is goed dat we dat nu wel doen."

De makers kunnen geen favoriete aflevering uit de afgelopen jaren aanwijzen, maar ze genieten van de luchtige onderwerpen waarin niet al te gecompliceerde onderwerpen worden besproken. "In elk seizoen zit een aflevering die simpelweg bedoeld is om je aan het lachen te maken en waar we het dan nog lang over hebben samen", zegt Stone. "En soms vinden veel kijkers die helemaal niet eens leuk. Het is niet alleen maar leuk om South Park te maken, soms in het stressvol. En dan is het af en toe heel leuk om gewoon een grappige aflevering te maken."