Na mislopen songfestival is bezoek koning echt ‘een hoofdprijs’

Volgend jaar komen niet Duncan Laurence en het songfestival, maar koning Willem-Alexander en zijn familie op bezoek in Maastricht. De koning viert daar namelijk op 27 april Koningsdag mee en daar is de stad ontzettend blij mee. "Voor ons is dit echt een hoofdprijs", zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake tegen het ANP.

"Als het gaat om het Eurovisiesongfestival zijn we een mooie tweede geworden", zegt de burgemeester, die vorige maand te horen kreeg dat het muziekevenement in mei neerstrijkt in Rotterdam. "Je kunt die twee evenementen ook niet goed vergelijken, vind ik. Koningsdag staat er voor ons echt los van. Deze kans komt een keer langs en dan moet je hem pakken."

De Limburgse hoofdstad zou voor het bezoek van de koning kunnen putten uit de plannen die het voor het songfestival al had gemaakt. In het bidbook dat Maastricht in de strijd voor het songfestival opstelde, onderstreepte de stad zijn historie en centrale ligging in Europa. Die elementen worden nu weer aangehaald als speerpunten voor de viering van Koningsdag. "Het zou zomaar kunnen dat we mooie elementen uit ons bidbook meenemen, maar dat moeten we nog bezien", aldus de woordvoerder.