Na natte start volop zon en droog tijdens Rock Werchter in België

Op de start na verloopt Rock Werchter in België naar verwachting prachtig, meldt Weeronline dinsdag. Alleen tijdens de openingsdag donderdag moeten bezoekers van het festival rekening houden met regen, de rest van het weekend verloopt overwegend zonnig en droog.

In de loop van donderdagochtend trekken er vanuit Frankrijk buien over België. Rondom Werchter, ten noordoosten van de hoofdstad Brussel, bestaat in de middag kans op onweer. Tot halverwege de avond blijft er kans op een regenbui, daarna is het droog en klaart het op. Overdag wordt het een graad of 21, 's avonds koelt het af tot 15 graden.

Vrijdag start naar verwachting vrij zonnig. Er ontstaan geleidelijk wel steeds meer stapelwolken die kunnen uitgroeien tot een bui, maar met een beetje geluk trekken deze volgens Weeronline voorbij. De temperatuur is gelijk aan die van donderdag.

Weekend

Zaterdag en zondag beloven warme dagen te worden waarop de zon zich flink laat zien. Het advies voor bezoekers is om zich goed in te smeren, want de zonkracht 7 is vrij hoog. Er staat daarnaast weinig wind, dus festivalgangers doen er goed aan om ook veel water te drinken om uitdroging en een eventuele zonnesteek te voorkomen.

Tijdens deze editie van Rock Werchter treden onder anderen Pearl Jam, Metallica, Måneskin, Imagine Dragons en Red Hot Chili Peppers op.