Na overname Chelsea vertrekt ook clubicoon Cech

LONDEN (ANP) - Petr Cech vertrekt bij Chelsea. De Tsjechische oud-doelman, die tussen 2004 en 2015 vele prijzen pakte met de 'Blues', werkte de afgelopen drie jaar in een adviserende rol bij de Engelse voetbalclub. Chelsea werd onlangs overgenomen door een Amerikaans consortium rond Todd Boehly en dat heeft geleid tot een reorganisatie op bestuurlijk vlak.

Vorige week kondigde Bruce Buck al aan na bijna twintig jaar te stoppen als voorzitter. De 76-jarige Amerikaan had de leiding over Chelsea in het tijdperk onder Roman Abramovitsj. De Rus verkocht de club recent aan het consortium rond Boehly vanwege de oorlog in Oekraïne. Het leidde ook tot het vertrek van zijn landgenote Marina Granovskaia, die technisch directeur bij Chelsea was. De Amerikaanse zakenman Boehly is voorzitter geworden en werkt voorlopig op interim-basis ook als technisch directeur. Granovskaia blijft hem tijdens deze transferperiode nog wel adviseren en helpen.

Cech heeft zelf besloten te vertrekken. "Nu de club een nieuwe eigenaar heeft, voelt het voor mij als het juiste moment om een stap opzij te doen", aldus de 40-jarige Tsjech, die onder meer als taak had om een verbindende rol te spelen tussen de jeugdopleiding en de senioren.