Na uitstel World Economic Forum volgt afstel topbijeenkomst

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het World Economic Forum (WEF) wordt dit jaar helemaal niet meer gehouden. Eerder werd de internationale topbijeenkomst al eens verplaatst en uitgesteld, en daarna nogmaals uitgesteld. Vanwege de aanhoudende coronapandemie heeft de organisatie nu besloten om het WEF voor 2021 te schrappen.

Doorgaans komen regeringsleiders, topbestuurders uit het bedrijfsleven en politici aan het begin van het jaar in het Zwitserse Davos bijeen om te bespreken wat de wereld nodig heeft. In verband met de virusuitbraak werd het WEF aanvankelijk verplaatst naar mei met als locatie Singapore. Door de verdere verspreiding van het coronavirus koos de organisatie er in februari al voor om de top verder uit te stellen, tot augustus. Als alternatief was er begin dit jaar wel een virtuele bijeenkomst, de Davos Agenda.

Het de bedoeling dat het WEF volgend jaar wel weer wordt gehouden. Maar waar en wanneer dat precies zal zijn, zal later bekendgemaakt worden. Het evenement vindt al decennia vrijwel ieder jaar plaats in Davos. Het Zwitserse skioord werd iedere winter een week overgenomen door de mondiale politieke en bedrijfselite. Alleen in 2002, in de nasleep van de terroristische aanslagen in New York, verhuisde het circus uit solidariteit voor een keer naar die Amerikaanse miljoenenstad.