NAC Breda schakelt PEC Zwolle uit in KNVB-beker: 2-1

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt door in eigen huis met 2-1 van PEC Zwolle te winnen. De nummer 9 van de Eerste divisie heeft daarmee de hekkensluiter van de Eredivisie uitgeschakeld.

PEC was de beste ploeg in de eerste helft. De formatie van trainer Dick Schreuder kwam al na 5 minuten op 0-1 dankzij een goal van Mustafa Saymak. Er volgden nog veel meer kansen, met name voor Gervane Kastaneer, maar telkens stond doelman Nick Olij van NAC een goal in de weg.

De thuisclub kwam na een klein kwartier op 1-1. De gelijkmaker kwam van de voet van spits Naoufal Bannis, die de bal na een voorzet op maat van Thom Haye keurig langs PEC-doelman Kostas Lamprou schoot.

PEC begon de tweede helft met een vlammend schot van Saymak, maar weer keerde Olij de bal. Daarna nam NAC steeds meer het initiatief en een kleine 10 minuten voor tijd was het raak. Kaj de Rooij rondde een aanval puntgaaf af en maakte er 2-1 van. In de hectische slotfase wist NAC, dat in de tweede ronde ook al Eredivisieclub FC Utrecht uit het bekertoernooi had gewerkt, stand te houden.