‘Nachtzuster’ Astrid de Jong begint ook dag-editie op YouTube

Het radioprogramma Nachtzuster van Omroep MAX krijgt voorlopig een extra ‘dag-editie’. Presentator Astrid de Jong gaat dagelijks om 15.00 uur op YouTube een extra uitzending vanuit huis verzorgen die de naam Dagzuster krijgt.

"Nachtzuster heeft een enorm trouwe fanschare die heel veel troost en plezier haalt uit het programma", stelt De Jong. In het programma, dat elke week in de nacht van vrijdag op zaterdag op NPO Radio 1 te horen is, mogen luisteraars vragen stellen. "De vragen zijn de afgelopen weken diverser geworden. We krijgen nog steeds vragen over pannenlappen of Russische films. Maar óók willen mensen veel weten over corona."

Veel luisteraars zijn vijftigplussers. De Jong merkte dat de trouwe online-community behoefte had aan méér Nachtzuster dan eens per week. "Het zou geweldig zijn als de NPO wat extra uurtjes in de avonden of weekenden vrij kan maken, zeker nu al die sportevenementen wegvallen", suggereert de dj. "Maar tot die tijd verzorg ik vanuit huis elke middag een korte provisorische editie."

Luisteraars kunnen vanaf 15.00 uur met De Jong praten via Skype. De eerste uitzending op woensdag trok enkele honderden kijkers. "Het zijn veelal mensen in verzorgingstehuizen die zich eenzaam voelen", aldus De Jong. "Het is heel fijn om juist deze kwetsbare groep, die het heel zwaar heeft op dit moment, een hart onder de riem te kunnen steken."