Nadal voorkomt ondanks fysiek ongemak uitschakeling op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Rafael Nadal heeft ondanks fysiek ongemak uitschakeling in de kwartfinales van Wimbledon kunnen voorkomen. De 36-jarige Spanjaard, die hinder ondervond van een buikblessure en een matte indruk maakte, knokte zich in vijf sets langs de Amerikaan Taylor Fritz. Het werd na 4 uur en 20 minuten 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6 (4). Bij 6-6 in de beslissende set wordt een tiebreak tot de tien punten gespeeld.

Nadal, die in 2010 voor het laatst de beste was op Wimbledon, voorkwam ternauwernood zijn eerste nederlaag van het jaar op een grand slam. Hij verbaasde in januari door na een lange absentie de Australian Open te winnen en pakte vorige maand voor de veertiende keer de titel op Roland Garros.

Fritz (24), de nummer 14 van de wereld, stond pas voor het eerst in de kwartfinales van een grand slam. Hij verloor vorige maand op het grastoernooi van Rosmalen nog in de tweede ronde van Tim van Rijthoven.

Bij de laatste vier neemt Nadal het op tegen de Australiër Nick Kyrgios, die de Chileen Cristian Garin met 6-4 6-3 7-6 (5) versloeg. Kyrgios reikte nog nooit tot de laatste vier op een grand slam. Acht jaar geleden verloor hij bij zijn debuut in Londen in de kwartfinales.