NEC denkt aan voetballen zonder publiek

NIJMEGEN (ANP) - NEC heeft nog geen stadion gevonden om de thuiswedstrijden af te werken. Het stadion van de Nijmeegse eredivisionist is voor onbepaalde tijd gesloten nadat afgelopen zondag een deel van de tribune instortte. Daarbij vielen wonderwel geen gewonden. Een onderzoek moet duidelijk maken wat de oorzaak is. NEC sprak al met verschillende clubs en gemeenten, maar vond nog geen oplossing. "Wellicht is voetballen in een leeg Goffertstadion toch een optie", meldt de club op de website.

In een verklaring stelt NEC dat de club er "met de gebeurtenissen van afgelopen weekend rond het thuisduel met Vitesse in het achterhoofd momenteel niet goed opstaat bij meerdere gemeenten". De gesprekken leverden tot dusverre niets op en de kans dat de club voor thuisduels naar Duitsland uitwijkt wordt als 'nihil' ingeschat.

Rond de derby tegen Vitesse waren er buiten het stadion ook rellen waarbij meer dan twintig NEC-fans werden opgepakt. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft NEC verzocht een plan te maken "om de sfeer en veiligheid rondom wedstrijden te verbeteren".

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 31 oktober tegen FC Groningen.