NEC stoot Fortuna Sittard uit de beker

NIJMEGEN (ANP) - NEC heeft donderdag als tweede club uit de Keuken Kampioen Divisie de kwartfinales bereikt van de strijd om de KNVB-Beker. De ploeg van trainer Rogier Meijer versloeg in Nijmegen eredivisionist Fortuna Sittard na verlenging met 3-2. Eerder voegde Excelsior zich al bij de laatste acht.

Fortuna, in de competitie met 16 punten uit de laatste zeven wedstrijden goed op dreef, had een overwicht in de Goffert, maar kwam te weinig in de buurt van het doel van Mattijs Branderhorst. Pas nadat Fortuna-trainer Sjors Ultee ongeduldig werd en na een klein uur de aanvallers Mats Seuntjes en Zian Flemming had ingebracht, viel het lang verwachte doelpunt. Flemming, vorig seizoen nog actief als huurling voor NEC, stond 2 minuten in het veld toen hij de score opende: 0-1.

Vier minuten later stond het alweer gelijk door een kopbal van Rangelo Janga. In de noodzakelijke verlenging gaf arbiter Kevin Blom de thuisploeg een strafschop nadat Fortuna-spits Sebastian Polter NEC'er Cas Odenthal even had vastgehouden. Jordy Bruijn benutte die buitenkans: 2-1. Niet veel later maakte invaller Thomas Beekman er zelfs 3-1 van. Alleen Flemming scoorde nog een keer, het was niet genoeg om een bekerstunt van NEC te voorkomen.