NEC wint met teruggekeerde Cillessen ruim bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Met doelman Jasper Cillessen na elf jaar terug onder de lat heeft NEC de eerste punten van het seizoen gepakt. De club uit Nijmegen won met 4-1 bij het gepromoveerde FC Volendam, dat vorige week de terugkeer in de Eredivisie had opgeluisterd met een punt bij FC Groningen (2-2). NEC ging bij de start van de competitie in de blessuretijd onderuit tegen FC Twente (0-1).

Oranje-international Cillessen maakte op het Volendamse kunstgras zijn rentree in de Eredivisie, zes jaar nadat hij Ajax had verruild voor FC Barcelona. Daar ging wel een heuse transfersoap aan vooraf.

De 33-jarige keeper werd tegen Volendam al na 10 minuten gepasseerd. Daryl van Mieghem nam een lange bal van Benaissa Benamar zo goed aan dat hij Cillessen direct kon passeren. NEC herpakte zich snel. Elayis Tavsan schoot in de 17e minuut de gelijkmaker binnen nadat twee ploeggenoten de bal hadden doorgekopt. Oussama Tannane maakte 2 minuten later zijn eerste doelpunt voor NEC. Daar ging voorbereidend werk van spits Pedro Marques aan vooraf.

Volendam, met Henk Veerman in de basis, kon Cillessen na rust amper in de problemen brengen. In het laatste kwartier liep de ploeg van trainer Rogier Meijer weg via treffers van Mikkel Duelund en invaller Jordy Bruijn.