Nederland heeft speciaal plekje in het hart van Måneskin

De bandleden van Måneskin hebben voor Nederland een speciaal plekje in hun hart. "Hier is alles wat we nu hebben begonnen", vertelt frontman Damiano David aan Sophie Hilbrand in de talkshow Khalid & Sophie.

Bij een vorig bezoek aan een Nederlandse talkshow, zoals bij het RTL-programma Humberto in juni, waren tientallen fans op de been om een glimp op te vangen van de bandleden. Dit keer mocht in de studio van Khalid & Sophie een select groepje fans aanwezig zijn bij het optreden van de Italiaanse band, die dit jaar het Eurovisie Songfestival won in Rotterdam. Måneskin laat weten dol te zijn op de Nederlandse fans. "Jullie zijn heel lief, we zijn heel blij jullie weer te zien", aldus David.

Onlangs bracht de Italiaanse band nog een nieuw liedje uit. In het Engelstalige Mammamia verwijst de Songfestivalwinnaar naar de ophef die tijdens de finale van het liedjesfestijn ontstond. De frontman werd toen, naar later bleek onterecht, beschuldigd van drugsgebruik. "Alles werd heel serieus maar met dit nummer wilden wij onze opgewekte energie behouden. In Mammamia maken we lol en grapjes over alles wat ons overkomt", zegt David over de nieuwe single.