Nederlands elftal zonder Blind en Reijnders in Nations League

ZEIST (ANP) - Ronald Koeman heeft Daley Blind en Tijjani Reijnders niet opgenomen in zijn officiële selectie voor de Nations League Finals. De bondscoach maakte maandagavond zijn spelerslijst van 23 man bekend. Van Memphis Depay werd eerder op de dag bekend dat hij niet inzetbaar is.

Van de 26 spelers die Koeman had opgeroepen fungeren Blind (Bayern München) en Reijnders (AZ) als stand-by om bij eventuele blessures en/of ziekte de selectie te completeren. Het duo blijft tot en met de wedstrijd tegen Kroatië van volgende week woensdag bij Oranje, omdat het aan het einde van het seizoen lastig is om op het laatste moment nog spelers op te roepen. Tot aan de eerste wedstrijd kan Koeman bij ernstige blessures of ziekte nog spelers wisselen.

Koeman trainde maandag met zestien internationals. Ook had hij een aantal spelers uitgenodigd van Jong Oranje, die zich voorbereiden op het EK in Roemenië en Georgië. De overige internationals melden zich zaterdag in Zeist. Alleen Nathan Aké (Manchester City) en Denzel Dumfries (Internazionale) zijn dan nog niet van de partij. Zij spelen zaterdagavond de finale van de Champions League.

Oranje speelt op 14 juni tegen Kroatië in de halve finale. Dat duel wordt gespeeld in De Kuip. Daar is op 18 juni ook de finale. Italië en Spanje treffen elkaar donderdag in Enschede voor de halve eindstrijd.