Nederlandse artiesten brengen liedjes uit voor WNF

Martijn Fischer, Nynke Laverman en de band Friday brengen liedjes uit voor het Wereld Natuur Fonds (WNF). Met hun drie nieuwe nummers willen ze politici oproepen meer te doen voor een betere natuur.

Fischer brengt met zijn liedje, getiteld, Wat maakt het nou uit, een "cynische noot". "Het nummer gaat over het gevecht met je geweten. Je weet dat iets slecht is voor de aarde maar doet het toch en voelt je daarna weer schuldig.", legt hij uit. Al blijft de belangrijkste boodschap dat mensen niet de kop in het zand moeten steken. "Elk duurzaam besluit - hoe klein ook - helpt mee", aldus de zanger.

Friday vraagt aandacht voor de natuur in de single All My Life. "Ons nummer begint direct met natuur", legt voorman Koen uit. In de eerste zin zingen ze over de zon die de wereld en natuur volgens hem kleur geeft. "En de natuur geeft kleur aan ons leven. Zonder natuur is het maar grijs." Nynke Laverman laat van zich horen met haar nummer Your Ancestor. Daarvoor heeft ze zich laten inspireren door een indianenstam. "Die in alle beslissingen die zij maken zeven generaties vooruitdenken."

Naast de liedjes brengen de artiesten ook ieder een videoclip uit met beelden uit de Nederlandse natuur. Met hun muziek hopen ze "een stem" te geven aan de natuur en de petitie Voice for the Planet onder de aandacht te brengen, waarmee de politiek wordt opgeroepen meer aan de natuur te denken.