Nederlandse Moto2-coureurs buiten punten in afgebroken regenrace

BURIRAM (ANP) - De Nederlandse motorcoureurs Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh hebben geen punten kunnen scoren in de Grote Prijs van Thailand in de Moto2. De race werd voortijdig afgebroken vanwege zware regenval. Van den Goorbergh reed op dat moment op de zeventiende plaats, vlak voor Bendsneyder.

Vanwege de regen was de race op het circuit van Buriram al voor de start teruggebracht tot zestien rondes. Op het natte asfalt gleden heel wat coureurs onderuit, onder wie de Thai Somkiat Chantra die van poleposition was vertrokken. Van den Goorbergh maakte indruk in de regen. De 16-jarige Brabander rukte vanaf de 24e startplek snel op naar een plek in de top 15. Van den Goorbergh, die in zijn eerste jaar in de Moto2 nog altijd wacht op zijn eerste WK-punten, zakte na een paar rondes echter weer terug tot een plek buiten de punten. Bendsneyder vertrok vanaf de dertiende positie, maar hij viel direct na de start ver terug.

Na negen rondes greep de wedstrijdleiding in toen enkele coureurs met handgebaren aangaven dat het te gevaarlijk werd. Op sommige plekken van het circuit bleef het water op de baan staan en zelfs op regenbanden konden de coureurs hun motoren amper overeind houden. Na een onderbreking van bijna een half uur gingen de coureurs opnieuw naar buiten, in de hoop dat de race hervat kon worden. Het was echter nog steeds te nat op de baan om de race te hervatten. De GP werd daarom afgevlagd.

De Italiaan Tony Arbolino, die aan kop reed toen met de rode vlag werd gezwaaid, werd uitgeroepen tot winnaar van de GP van Thailand. Het betekende voor de 22-jarige Arbolino zijn tweede zege van het seizoen. De Tsjech Filip Salac eindigde als tweede, de Spanjaard Aron Canet werd derde. De coureurs kregen de helft van het gebruikelijke aantal punten, omdat ze niet minimaal twee derde van de raceafstand hadden afgelegd.

Het is nog niet bekend of de MotoGP-race in Thailand wel kan worden verreden.