Nederlandse singlelijst langzaamaan in de kerstsferen

Kersthits stromen langzaam binnen in de Single Top 100. Deze week zijn een paar feestelijke nummers de lijst binnengedrongen en zijn liedjes die er al in stonden verder gestegen.

Zoals gebruikelijk keren oude kerstnummers in aanloop naar de feestdagen terug in de hitlijst. De hoogst genoteerde kersthit is deze week All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey. De zangeres, die begin deze maand binnenkwam op de 87e plek, is van de 41e naar de zeventiende plaats gestegen. Ook oudgediende Wham! is deze week met Last Christmas gestegen; van 61 naar 35.

'Nieuwkomers' deze week zijn onder anderen Michael Bublé met It's Beginning To Look A Lot Like Christmas (59), Andy Williams met It's The Most Wonderful Time Of The Year (67) en Chris Rea met Driving Home For Christmas (82).

De hoogste regionen van de Single Top 100 zijn nog niet in de kerstsfeer. Zo staan 24kGoldn en Iann Dior nog steeds op de eerste plek met Mood. Tiësto is deze week van de vierde naar de tweede plaats gestegen met The Business. Het brons is voor Justin Bieber en Benny Blanco met Lonely, waarmee ze vorige week op nummer 2 stonden.

Singles Top 10 week 48

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) 24kGoldn feat. Iann Dior - Mood

2. (4) Tiësto - The Business

3. (2) Justin Bieber & Benny Blanco - Lonely

4. (3) Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart

5. (6) Internet Money & Gunna feat. Don Toliver & Nav - Lemonade

6. (9) Ariana Grande - Positions

7. (7) Master KG feat. Burna Boy & Nomcebo Zikode - Jerusalema

8. (-) Shawn Mendes & Justin Bieber - Monster

9. (10) Justin Bieber feat. Chance the Rapper - Holy

10. (5) Josylvio feat. Lijpe - Het Leven is een Trip