Nederlandse versie musical The Prom gaat in première

De Nederlandse versie van de musical The Prom beleeft maandagavond zijn première in het Luxor Theater in Rotterdam. Nederland is één van de eerste landen buiten de Verenigde Staten waar de voorstelling in het theater te zien is.

In The Prom wil een lesbisch meisje in het conservatieve Indiana niets liever dan met haar vriendinnetje naar het grote eindfeest van school gaan. Als media lucht krijgen van de zaak, besluit een groep aan lager wal geraakte acteurs uit New York het meisje te gaan helpen om hun eigen carrières weer wat glans te geven.

De voorstelling op Broadway kreeg zes Tony-nominaties. De musical werd recent ook bewerkt tot Netflix-film, met Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Kerry Washington in de hoofdrollen.

De Nederlandse hoofdrol wordt gespeeld door Pia Douwes, die voor het eerst in ruim drie jaar weer in een grote musicalproductie te zien is. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Rogier Komproe, Joke de Kruijf en Barry Beijer. Het stuk is het hele seizoen door heel Nederland te zien.