Nederlandse versie The Prom eind september in première in Luxor

De Nederlandse versie van de musical The Prom beleeft de première op 26 september in het Luxor Theater in Rotterdam. Dat heeft producent Hans Cornelissen dinsdag gemeld. Nederland is na Zwitserland het tweede land buiten de VS waar de musical live te zien zal zijn.

In The Prom wil een lesbisch meisje in het conservatieve Indiana niets liever dan met haar stiekeme vriendinnetje naar het grote eindfeest van school gaan. Als de media lucht krijgen van de zaak, besluit een groep aan lager wal geraakte acteurs uit New York het meisje te gaan helpen om hun eigen ingedutte carrières weer wat glans te geven.

De voorstelling kreeg op Broadway zes Tony-nominaties. De musical werd recent ook bewerkt tot Netflix-film, met Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en Kerry Washington in de hoofdrollen.

De Nederlandse hoofdrol wordt gespeeld door Pia Douwes, die voor het eerst in ruim drie jaar weer in een grote musicalproductie te zien is. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Rogier Komproe, Joke de Kruijf en Barry Beijer. Het stuk is het hele seizoen door heel Nederland te zien.