Nelly Furtado komt na zes jaar met nieuwe single

Nelly Furtado is na zes jaar terug van weggeweest. De zangeres heeft vrijdag haar nieuwe single Eat Your Man, een knipoog naar haar eerdere hit Maneater, uitgebracht.

Het zal niet bij alleen Eat Your Man blijven, de 44-jarige zangeres heeft het afgelopen jaar "non-stop" muziek gemaakt. "Op de manier die ik het leukst vind: late avonden met veel ruimte om wilde te dingen te creëren en met veel samenwerkingen", zo omschrijft de Canadese het aan vakblad Variety.

De opvolger van haar zesde studioalbum The Ride (2017) is een popalbum met invloeden van muziek die Furtado zelf het "leukst" vindt. "Het album heeft een vleugje dance", verklapt ze.

Dankbaarheid

Door de pauze die Furtado heeft genomen, heeft ze meer waardering gekregen voor haar vak. "Ik voel tegenwoordig meer dankbaarheid omdat ik me realiseer hoe gezegend ik ben dat ik artiest en maker ben."

In het interview deelt de zangeres niet wanneer haar nieuwe album uitkomt, maar het is te hopen dat het beter scoort dan The Ride. Haar vorige plaat was namelijk geen groot succes in de hitlijsten. Furtado scoorde tussen 2000 en 2006 haar grootste hits. Nummers als I'm Like A Bird, Say It Right, Força, Powerless (Say What You Want), Promiscuous en All Good Things (Come to an End) stonden hoog in de charts.