Netflix-baas weigert in te gaan op commotie rondom Dave Chappelle

Reed Hastings, de CEO van Netflix, liet bij een conferentie waar hij maandag als spreker aanwezig was duidelijk weten niet te willen praten over de ophef die is ontstaan over de comedyspecial The Closer van de Amerikaanse komiek Dave Chappelle. Dit meldt Deadline.

Hastings benadrukte dat het bij de conferentie ging om filantropie en niets anders. "Ik geef er geen commentaar op, omdat we vandaag gaan kijken wat we voor kinderen in Amerika kunnen doen."

Chappelle kwam onder vuur te liggen nadat een aantal medewerkers boos was over zijn kwetsende opmerkingen over de transgendergemeenschap. Ook zouden de medewerkers woensdag willen protesteren tegen het beleid van hun werkgever, die weigert de show aan te passen of offline te halen.

Netflix ontsloeg eerder al een werknemer die aan de pers gelekt had dat de streamingservice ruim 16 miljoen euro aan productiekosten voor Chappelles show heeft betaald. "We snappen dat deze medewerker mogelijk teleurgesteld en gekwetst was door Netflix", meldt een woordvoerder. "Maar het is voor ons bedrijf van cruciaal belang om een cultuur van vertrouwen en transparantie te bewaken."