Netflix haalt na klachten lhbti-label weg bij serie over Dahmer

Netflix heeft het label 'lhbti' weggehaald bij de nieuwe serie over seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer. Dat melden Amerikaanse media. De serie stond in het menu van Netflix als tip onder de categorie lhbti-gerelateerde films en series, omdat Jeffrey Dahmer en zijn slachtoffers gay waren. Dit betekende dat bijvoorbeeld kijkers van een lhbti-programma als Queer Eye de tip kregen om ook Dahmer te kijken.

Netflix ontving hier de afgelopen dagen veel klachten over. Daarom heeft de streamingdienst het label 'lhbti' verwijderd bij Dahmer. Andere labels die de serie heeft gekregen, zijn 'psychologisch', 'horror', 'oude misdaden' en 'duister'.

De serie van producent Ryan Murphy vertelt over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die ook bekend stond als de 'Milwaukee Cannibal'. Hij doodde zeker zeventien mannen en jongens die hij vooral oppikte in uitgaansgelegenheden voor gays. Hij martelde ze en na hun dood had hij seks met hun lichamen en at hij delen van hun lichamen op.

De zaak baarde nog meer opzien doordat de politie niet ingreep toen buren en zelfs een slachtoffer dat wist te ontsnappen zich meldden maar niet werden geloofd. De serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story was de afgelopen dagen wereldwijd het best bekeken programma van de streamingdienst.