Netflix komt met docureeks over megaoplichter Bernie Madoff

Documentairemaker Joe Berlinger gaat voor Netflix aan de slag met een serie over Bernie Madoff. De zakenman bleek in 2008 tientallen miljarden aan investeringen binnen te hebben gehaald met frauduleuze praktijken. De zwendel wordt gezien als de grootste ponzifraude, een vorm van een piramidespel, ooit.

Madoff werd in 2008 aangehouden nadat zijn zoons de autoriteiten hadden ingelicht over zijn praktijken. Hij werd het jaar erop veroordeeld tot 150 jaar cel. Bernie Madoff overleed afgelopen april op 82-jarige leeftijd.

In 2017 kroop Robert de Niro in de huid van Madoff voor de HBO-film The Wizard of Lies. Een jaar eerder kwam de miniserie Madoff uit, met Richard Dreyfuss en Blythe Danner in de rollen van Bernie en zijn vrouw Ruth.

Berlinger is bekend van onder meer de Paradise Lost, een reeks van drie documentaires over drie tieners uit de Amerikaanse staat Arkansas die werden veroordeeld voor het ritueel vermoorden van drie achtjarige jongens. Ze werden in 2011 na achttien jaar vrijgelaten omdat met verbeterde dna-technieken hun schuld niet kon worden vastgesteld.