Netflix komt met tegenaanklacht in zaak rond Epsteindocu

De makers van documentaire Jeffrey Weinstein: Filthy Rich en streamingservice Netflix hebben een tegenaanklacht ingediend tegen Alan Dershowitz, een bekende Amerikaanse advocaat. Hij klaagde eerder dit jaar Netflix en de documentairemakers aan omdat hij, volgens hem ten onrechte, in de serie wordt neergezet als iemand die zich seksueel heeft misdragen.

Dershowitz (82) wordt door een van Epsteins vermeende slachtoffers Virginia Giuffre beschuldigd van misbruik. Volgens Dershowitz zijn het valse aantijgingen. Hij ontkent seks met de destijds minderjarige Giuffre te hebben gehad of met welk ander slachtoffer van Epstein dan ook. Ook meent hij dat de producenten van de documentaire hun afspraak niet zijn nagekomen om met bewijs te komen dat hij de fout in zou zijn gegaan. In de nieuwe aanklacht zeggen de makers dat ze zulke afspraken nooit zijn aangegaan, meldt Deadline.

Netflix, showrunner Lisa Bryant, producer Joe Berlinger en de twee productiemaatschappijen achter de docu beschuldigen Dershowitz er nu van dat juist hij zich schuldig heeft gemaakt aan laster en intimidatie door met de rechtszaak te beginnen. Het is niet duidelijk welk geldbedrag zij van hem eisen. Dershowitz wil op zijn beurt 80 miljoen dollar van Netflix en de makers zien.