Netflix laat Bankier van Verzet wereldwijd zien

AMSTERDAM - Netflix gaat de Nederlandse oorlogsfilm Bankier van het Verzet streamen. De bioscoophit met in de hoofdrollen Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma is vanaf 11 september wereldwijd te zien bij de streamingdienst, met uitzondering van China. In Nederland en België is de film pas volgend jaar te zien bij Netflix.

Dat hebben producent NL Film en distributeur Dutch FilmWorks dinsdag gemeld. Bankier van het Verzet gaat over de broers Walraven en Gijs van Hall die in de Tweede Wereldoorlog het verzet financierden. Het epos van regisseur Joram Lürsen heeft in de bioscopen bijna 400.000 bezoekers getrokken.

De twee broers, die via de door de nazi's beheerde Nederlandsche Bank tientallen miljoenen guldens achteroverdrukten, worden gespeeld door Atsma en Derwig. Bokma vertolkt de rol van NSB-politicus Meinoud Rost van Tonningen, die met de Duitsers collaboreerde.

De wereldpremière van de film vond plaats in het bijzijn van prinses Beatrix. Netflix investeert de laatste tijd steeds meer in Nederlandse producties.

0 Reacties Doe mee met de discussie →