Netflix maakt film over Thanksgiving-vriendschap oma en vreemde

Het waargebeurde verhaal over een oma uit Arizona die per ongeluk een vreemde uitnodigde voor Thanksgiving wordt binnenkort door Netflix verfilmd, weet vakblad Variety. Het foutje begon ooit met een verkeerd telefoonnummer, maar groeide uit tot een vriendschap tussen twee mensen die elkaar eerder totaal niet kenden.

In 2015 wilde Wanda Dench haar kleinzoon sms'en met de vraag of hij langs wilde komen met Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag. Ze gebruikte alleen het verkeerde telefoonnummer, waardoor de tiener Jamal Hinton de uitnodiging kreeg. Hij had wel zin in een etentje en besloot de uitnodiging te accepteren. Sindsdien spreken de twee ieder jaar weer af om te eten tijdens Thanksgiving.

Niet alleen Hinton, maar ook zijn vriendin en gezin mochten in de jaren erna langskomen bij oma Dench, die vorig jaar haar echtgenoot Lonnie verloor aan corona. De twee hoofdpersonen laten weten enthousiast te zijn dat de streamingdienst hun fortuinlijke foutje wil gaan verfilmen.

"We willen graag ons verhaal met de wereld delen. We hopen dat het meer mensen inspireert om connecties aan te gaan die ze normaal gesproken niet zouden maken", zeggen Dench en Hinton in een verklaring. Wie de film gaat regisseren en wanneer deze moet uitkomen is nog niet bekend.