Netflix niet van plan bioscoopketen te kopen

Alhoewel er geregeld geruchten opduiken dat streamingservice Netflix plannen heeft voor grote overnames in de bioscoopwereld, ontkende ceo Ted Sarandos dat maandag tijdens een presentatie. Volgens Variety sloot de topman een stap in die richting niet uit, maar zei hij: "We zijn geen kopers, we zijn bouwers."

Sarandos herhaalde tijdens het mediacongres waarop hij sprak ook dat Netflix geen interesse heeft in de uitzendrechten van sportwedstrijden. Hij liet weten dat "de komende tien miljard dollar" van de streamingservice zoals vanouds wordt uitgegeven aan series en films.

Tijdens zijn presentatie liet Sarandos ook de lijsten zien van de best bekeken series en films van Netflix, uitgesplitst op het aantal abonnees dat keek en het aantal uren dat zij keken. Naar serie Bridgerton werd volgens hem het meest en het langst gekeken, bij de films stemden de meeste mensen af op Extraction en werd er het meeste tijd besteed aan het streamen van Bird Box.

Netflix laat de cijfers niet toetsen door een onafhankelijke partij en houdt er ook andere rekenmethodes op na dan de reguliere kijkcijferinstituten. Zo telt het bedrijf een kijktijd van twee minuten al als een stream en lijken de best of-lijsten die door de jaren heen zijn vrijgegeven niet altijd overeen te komen met mededelingen rond de cijfers van bepaalde films en series.