Netflix-serie opgedragen aan Jonathan Demme

AMSTERDAM - De tweede aflevering van de nieuwe Netflix-serie Seven Seconds is opgedragen aan de vorig jaar gestorven topregisseur Jonathan Demme. De maker van onder meer The Silence of the Lambs overleed in april op 73-jarige leeftijd. Deze aflevering van Seven Seconds is vrijwel zeker de laatste die hij als regisseur maakte.

De serie, die vanaf vrijdag te zien is op Netflix, vertelt over de dood van een vijftienjarige Afro-Amerikaanse jongen in New Jersey. De politie stopt de ware toedracht van het ongeluk in de doofpot, maar diverse betrokkenen nemen daar geen genoegen mee. De serie, met in de hoofdrollen Regina King, Beau Knapp en Clare-Hope Ashitey, is gemaakt door producent Veena Sud.

Demme maakte voor Sud eerder al een aantal afleveringen van haar serie The Killing, een Amerikaanse remake van de veelgeprezen Scandinavische thrillerreeks. Hij overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker.

De regisseur won in 1992 een Oscar voor de iconische thriller The Silence of the Lambs, over kannibaal Hannibal Lecter. Het is slechts een van de drie films ooit die de vijf belangrijkste Oscars in de wacht sleepte. Daarnaast maakte Demme bejubelde films als Something Wild en Philadelphia, waarvoor Tom Hanks zijn eerste Oscar ontving.

Ook maakte Demme veel muziekdocumentaires. Zijn laatste speelfilm was Ricki and the Flash met Meryl Streep uit 2015.

0 Reacties Doe mee met de discussie →