Netflix wil studio bouwen op oude legerbasis

Netflix is een van de geïnteresseerde partijen voor de aankoop van voormalig legerbasis Fort Monmouth in de Amerikaanse staat New Jersey. Het streamingbedrijf wil er volgens The Wrap een studiocomplex bouwen.

Een woordvoerder van het bedrijf laat weten dat Netflix een opnamefaciliteit met alle nieuwste technische snufjes hoopt in te richten op het 36 hectare grote terrein, dat in 2011 sloot als legerbasis. "Amerika's eerste filmstudio stond in New Jersey, en er wonen nog altijd veel getalenteerde mensen die in de entertainmentwereld werken", aldus de zegspersoon.

De gouverneur van de staat, Phil Murphy, probeert al langer film- en televisieproducties naar New Jersey te trekken. Toen de staat Georgia, die de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot veelgekozen filmlocatie, eerder dit jaar onder vuur kwam te liggen vanwege stemrechten, nam Murphy volgens The Wrap contact op met onder meer Netflix en Disney om hen dezelfde belastingvoordelen aan te bieden als Georgia wanneer zij hun projecten naar New Jersey zouden verhuizen.

Geïnteresseerden in de legerbasis hebben tot 12 januari om een bod uit te brengen.