Neve Campbell wil geen gillende keukenmeid zijn

ROTTERDAM - Neve Campbell speelt met Skyscraper haar eerste rol in een actiefilm, iets dat zij tot nu toe niet wilde. "Ik had nooit echt zin om de Amerikaanse versie van een gillende keukenmeid te spelen", vertelt de Scream-actrice in het AD.

Ze koos voor Skyscraper omdat ze vond dat haar rol als vrouw van Dwayne 'The Rock' Johnson meer om het lijf had, en ook haar tegenspeler was voor haar een van de redenen om de film te maken. "Hij is letterlijk en figuurlijk de grootste actieheld van dit moment. Hij is gul voor zijn medespelers. Hij steelt geen scènes maar geeft je alle ruimte."

Campell had lange tijd een afkeer van sterrengedoe in Hollywood en woonde daarom acht jaar in Londen. "Ik wilde wat anders proberen. Londen bood mij en mijn gezin andere mogelijkheden. Ik kon daar in het theater spelen en een andere cultuur dan die van Hollywood opsnuiven."

Haar rol in de hitserie House of Cards was voor de 44-jarige Canadese reden om terug te keren naar Amerika, ook al is ze het niet eens met het huidige politieke klimaat. "Maar dat is voor mij geen reden om op de vlucht te slaan. Ik wacht op betere tijden."

0 Reacties Doe mee met de discussie →