Newcastle United koopt Nieuw-Zeelandse spits Wood van Burnley

NEWCASTLE (ANP) - Newcastle United heeft de Nieuw-Zeelandse spits Chris Wood overgenomen van Burnley. De 30-jarige Wood moet Newcastle in de tweede seizoenshelft aan doelpunten helpen en zien te behoeden voor degradatie. Wood heeft voor 2,5 jaar getekend.

"Chris is een belangrijke aanwinst voor ons op een cruciaal moment. Ik ben erg blij dat we snel hebben kunnen handelen en hem hierheen hebben gehaald", aldus trainer Eddie Howe. "Hij zorgt voor veel dreiging, is fysiek sterk en heeft veel ervaring in de Premier League. Hij zal geweldig bij ons passen."

Wood was dit seizoen bij Burnley in zeventien Premier League-duels drie keer trefzeker. Hij speelde voor zijn periode bij Burnley voor Engelse clubs als Leeds United, Ipswich Town en West Bromwich Albion.

Het kapitaalkrachtige Newcastle, eind vorig jaar overgenomen door een investeringsfonds uit Saudi-Arabië, staat op plek 19 in de Premier League. De nummers 18, 19 en 20 degraderen rechtstreeks. Newcastle heeft in negentien duels pas negentien doelpunten gemaakt.