Newcastle United wint ook niet van Norwich City

NEWCASTLE (ANP) - In de Premier League wacht Newcastle United na veertien wedstrijden nog altijd op de eerste competitiezege. De hekkensluiter moest op eigen veld in de degradatiestrijd tegen Norwich City genoegen nemen met een punt, het werd 1-1. Daardoor bleef Newcastle laatste, met 7 punten. Norwich klom naar de achttiende plek, met 10 punten.

Newcastle moest al na 9 minuten met tien man verder door een rode kaart voor Ciaran Clark. De Ierse verdediger trok de doorgebroken Teemu Pukki onderuit en kon daarna meteen vertrekken.

Callum Wilson maakte na ruim een uur namens de thuisclub het openingsdoelpunt uit een strafschop. Doelman Tim Krul raakte de bal nog wel aan, maar kon een treffer niet voorkomen. Pukki bracht in de 79e minuut de gelijkmaker op zijn naam met een hard schot.

Beide clubs kregen eerder deze maand een nieuwe hoofdcoach. Eddie Howe werd ruim drie weken geleden aangesteld bij Newcastle als vervanger van de ontslagen Steve Bruce. Bij Norwich trad Dean Smith aan als opvolger van de weggestuurde Daniel Farke.