Niemand maakt aanstalten om boomstammen Mediapark te verwijderen

Het is onduidelijk hoe lang de door actievoerende boeren neergelegde boomstammen nog voor de ingang van het Mediapark blijven liggen. De stammen werden maandagochtend bij de ingang gedeponeerd, zodat auto's niet meer via de reguliere weg het park kunnen betreden.

Maandagavond rond 18.00 uur waren de boomstammen nog niet verwijderd. Dit leidde op sociale media tot geïrriteerde reacties van medewerkers op het park. Ook vinden mensen het vreemd dat agenten die erbij staan vrolijk keuvelen met de boeren en hun trekkers, die nog steeds naast de boomstammen staan.

De politie Midden-Nederland verwijst naar de gemeente Hilversum. "Daar moet het besluit worden genomen om de boomstammen te verwijderen", laat een woordvoerder van de eenheid weten. De gemeente Hilversum kon maandagmiddag niet zeggen of er al besloten is wanneer de stammen weg zouden moeten.

Veiligheid

De NPO houdt het desgevraagd kort bij de verklaring "dat de boomstammen de uitzendingen niet verstoren". Of er contact tussen de NPO, de gemeente Hilversum en de politie is geweest over de blokkade, kan een woordvoerder niet zeggen.

Landelijk politiechef Willem Woelders stelde maandag aan het eind van de dag in te grijpen "als er strafbare feiten worden gepleegd, wanneer de verkeersveiligheid in gevaar komt of wanneer de openbare orde wordt verstoord". Het is niet duidelijk of de blokkade bij het Mediapark, die inmiddels al tien uur duur, aan deze criteria voldoet.

Het is niet de eerste keer dat boeren het Mediapark belagen. Ook zijn er diverse presentatoren en bestuurders van NPO die de afgelopen tijd ernstige bedreigingen hebben ontvangen.