Nieuw album 3JS verschijnt begin juni

De 3JS brengen na meer dan drie jaar een nieuw album uit. De plaat, die de titel Mooie Tijden krijgt, verschijnt op 9 juni. Dat maakten Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller dinsdag bekend in de NPO 1-talkshow Khalid & Sophie.

Afgelopen najaar werd al duidelijk dat de Volendammers bezig waren met een nieuw album. Daarvoor reisden ze af naar Los Angeles, waar ze samenwerkten met muzikante Lori Lieberman en producent Bob Clearmountain. De laatste had eerder talloze grote namen in zijn studio.

De albumtitel is vernoemd naar een liedje dat op de plaat te vinden is. Het nummer Mooie Tijden gaat over een vriend die zelfmoord heeft gepleegd, maar in plaats van dat tragische feit centraal te stellen, worden de fijne momenten herdacht. "Het vasthouden van mooie herinneringen is de rode draad op het album", licht Dulles toe. "Het is een mooie, positieve titel, maar ook wel dubbelzinnig."

Mooie Tijden is de opvolger van De Aard Van Het Beest, dat in mei 2020 uitkwam. Het leverde de 3JS destijds een eerste nummer 1-notering in de Album Top 100 op.