Nieuw boek Michelle Obama vanaf 15 november te koop

Binnenkort verschijnt een nieuw boek van Michelle Obama, de opvolger van haar bestseller Becoming (Mijn verhaal). Het nieuwe boek van de voormalige First Lady van de Verenigde Staten, genaamd The light we carry (Het licht in ons), verschijnt op 15 november in veertien talen.

In het nieuwe boek deelt Obama eigen inzichten en ervaringen. Ze gaat "het gesprek aan met de lezer", meldt uitgeverij Hollands Diep, die het werk in Nederland uitgeeft. Obama behandelt vragen als: "Hoe bouwen we langdurige en eerlijke relaties op? Kunnen we kracht en verwantschap ontdekken in onze verschillen? Hoe pakken we onze gevoelens van onzekerheid of hulpeloosheid aan?"

"Ik heb geleerd dat je mag inzien dat eigenwaarde gepaard gaat met kwetsbaarheid en dat de impuls om altijd en in alle omstandigheden naar iets beters te streven is wat we als mensen op deze aarde delen", stelt Obama in de inleiding van haar boek. "We worden moediger als het licht is. Als je je licht kent, ken je jezelf."

Het eerste boek van de oud-jurist behaalde niet alleen in de Verenigde Staten een toppositie in bestsellerlijsten, maar ook in talloze Europese landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland. Obama was First Lady van 2009 tot 2017. Ze woont met haar man, oud-president Barack Obama, en hun twee dochters in Washington D.C.